Hoe kan ik mijn P2P-instellingen beheren?

Gepubliceerd op 22 aug 2023Geüpdatet op 17 apr 20242 min. leestijd1.187

Je kunt je instellingen voor P2P-handel beheren op de website of in de OKX-app (alleen in de Pro-modus). Op je P2P-profiel staan je gegevens, recensies, beveiligingsinstellingen, betaalmethodes en adverteerders die je volgt of hebt geblokkeerd.

Volg deze stappen om je P2P-instellingen te vinden:

• Website: selecteer Crypto kopen in het navigatiemenu > P2P-handel > Mijn profiel

• App, Pro-modus: open het menu en selecteer Crypto kopen > P2P-handel > Profiel

Hoe kan ik betaalmethodes toevoegen of verwijderen?

Open je P2P-profiel en ga naar het betalingsgedeelte. Dit heet Betaalmethoden beheren op de website en Betaling in de app. Selecteer Toevoegen of Account toevoegen om een nieuwe betaalmethode toe te voegen. Je moet een valuta en je bank of betaalsysteem selecteren. Bevestig deze gegevens met een authenticator, e-mail of sms-code en selecteer opnieuw Toevoegen.

Om een betaalmethode te verwijderen, selecteer je deze en selecteer je Verwijderen. Let op: je hebt minimaal één betaalmethode nodig om geld van andere adverteerders te ontvangen.

Wat moet ik doen als mijn bankpas geblokkeerd is?

Meestal heeft dit probleem te maken met je bank. Neem contact op met de bank die je kaart heeft uitgegeven.

Hoe herken ik phishing tijdens P2P-handel?

Bij P2P-handel heb je altijd te maken met andere adverteerders op OKX. Hoewel we ons best doen om deze te verifiëren, kun je soms te maken krijgen met kwaadwillende personen. Ze proberen zich voor te doen als medewerkers van onze klantenservice om gevoelige informatie van je te verkrijgen, zoals wachtwoorden of verificatiecodes.

Er zijn twee belangrijke soorten phishing:

• Sms- en e-mailphishing (smishing) waarbij verschillende soorten tekstberichten worden gebruikt. Vaak begint smishing met een bericht waarin staat dat je een groot bedrag hebt ontvangen.

• Spraakphishing (vishing) waarbij gebruik wordt gemaakt van telefoongesprekken. Een kwaadwillend persoon kan je opbellen en doen alsof er nieuws is over je P2P-orders of account.

We zullen je nooit vragen om persoonlijke informatie via een telefoongesprek of bericht waar je niet om hebt gevraagd. Als je een verdachte e-mail, sms of telefoontje ontvangt, probeer dit dan te verifiëren via onze officiële verificatietool.

Als je vragen hebt, ga dan eerst naar onze AI-chatbot: je kunt deze vinden in het OKX Ondersteuningscentrum op de website of in de app. Je kunt ook contact opnemen met onze klantenservice via de chatbot.