Wat is Smart Sync en hoe gebruik ik het?

Gepubliceerd op 26 feb 2024Geüpdatet op 11 apr 20249 min. leestijd146

Wat is Smart Sync?

Smart Sync is een nieuwe copy trading-modus waarmee je automatisch je assettoewijzing voor elke positie kunt synchroniseren met de lead trader. Wanneer een lead trader een positie opent, wordt de verhouding tussen het eigen vermogen op zijn handelsaccount en de positiemarge berekend. Deze verhouding wordt vervolgens toegepast op je totale investering om de positiemarge van je copy trade te berekenen. Je kopieert ook andere instellingen, zoals de hefboomwerking en de margemodus.

Voorbeeld: Een lead trader heeft 10.000 USDT eigen vermogen op zijn handelsaccount en opent een long BTC-USDT perpetual-positie voor 1.000 USDT met een hefboom van 5x. Hun positie-investering is goed voor 10% van hun eigen vermogen. Je copy trading-investering is 1.000 USDT, wat betekent dat je 1.000 USDT × 10% = 100 USDT investeert om een long BTC-USDT perpetual-positie met een hefboom van 5x te openen.

Om te handelen met Smart Sync hoef je alleen maar je totale investering in te stellen. Je hoeft geen andere instellingen te configureren voor je copy trading en het beheer van risico en winst wordt overgelaten aan de lead trader, zodat je efficiënter rendement kunt halen uit je copy trading.

Wat zijn de voordelen van Smart Sync?

• Kopiëren met één klik: stel gewoon een totale investering in en start je copy trading. Je hoeft geen andere instellingen in te stellen.

• Slimmer beleggen en risico's afstemmen: je asset-allocatie voor posities, hefboomwerking en margemodus zijn gesynchroniseerd met de lead trader, zodat ze je kunnen helpen risico's beter te beheersen en PnL te beheren.

• Posities isoleren: je copy trading-posities worden geïsoleerd van je handmatige handel, waardoor de impact op je handmatige handel wordt geminimaliseerd.

• Fondsen isoleren: je fondsen worden voor elke lead trader apart gehouden, wat je helpt om extreme hefboomrisico's te vermijden bij het kopiëren van meerdere lead traders.

Hoe voer ik copy trades uit met Smart Sync?

1. Zoek een handelaar waarin je geïnteresseerd bent en selecteer Kopiëren op hun profiel

2. Selecteer Smart Sync

CT-smartsync-app-1

Selecteer Smart Sync voordat je de gegevens invoert

3. Je copy trading instellen

• Totale investering (USDT) (verplicht): Zet fondsen opzij die uitsluitend worden gebruikt voor je copy trading (minimaal 100 USDT).

• Lopende posities kopiëren: als je Lopende posities kopiëren inschakelt, kopieer je onmiddellijk alle lopende openstaande posities die de lead trader al heeft tegen de marktprijs en in verhouding tot de fondstoewijzing van de lead trader. Als je dit uitschakelt, kopieer je alleen nieuwe posities die de lead trader opent.

Opmerking: bekijk de lopende posities van de lead trader op hun profiel om te helpen beslissen of je deze functie al dan niet wilt gebruiken.

• Totale stop-loss voor handelaar: met deze instelling kun je het maximale bedrag bepalen dat je bereid bent te verliezen over alle transacties onder een lead trader. Als je cumulatieve verliezen dit bedrag bereiken, stop je automatisch met het kopiëren van de lead trader en worden openstaande posities afgehandeld volgens de actie die je hebt ingesteld.

4. Selecteer Kopiëren en bevestig de copy trade-details om de instelling van je transactie af te ronden

CT-smartsync-app-2

Selecteer Kopiëren nadat je alle details van de investering hebt bevestigd

CT-smartsync-app-3

Als het kopiëren is gelukt, kun je ervoor kiezen om de details te bekijken of om terug te gaan naar het markt-dashboard

Hoe kan ik handelsgegevens bekijken en mijn instellingen bewerken?

1. Ga naar de copy trading-startpagina en ga naar Mijn copy trades. Je kunt er details en de copy trading-PnL bekijken voor de lopende en historische posities van de lead trader

2. Onder Mijn copy trades kun je de lead trader vinden waarvan je de copy trade-instellingen wilt bewerken. Ga naar Copy trade-details om gedetailleerde gegevens van je copy trading te bekijken, waaronder copy trading-PnL, wijzigingen in je totale investering en lopende en eerdere posities

CT-smartsync-app-4

Selecteer de copy trade-instellingen van de lead trader die je wilt bewerken

3. Onder Copy trade-details selecteer je Instellingen om naar de pagina met copy trade-instellingen te gaan. Je kunt je totale investering en totale stop-loss aanpassen en ook stoppen met het kopiëren van de lead trader

CT-smartsync-app-5

Selecteer Instellingen om door te gaan naar de spot copy trade-instellingen

4. Je kunt het bedrag van je totale investering moeiteloos wijzigen door Wijzigen te selecteren

CT-smartsync-app-6

Stel de gegevens voor je totale investering makkelijk in door Wijzigen te selecteren

5. Voer het bedrag in voor de totale stop-loss voor de handelaar en selecteer Opslaan

CT-smartsync-app-7

Selecteer Opslaan om al je instellingen op te slaan

Veelgestelde vragen

Ik ben al lead traders aan het kopiëren. Kan ik deze copy trades wijzigen in transacties met Smart Sync?

Momenteel bieden we geen ondersteuning voor het wijzigen van de kopieermodus voor reeds bestaande transacties. In plaats daarvan kun je stoppen met het kopiëren van een lead trader en hen opnieuw kopiëren met behulp van Smart Sync.

Waarom zijn mijn instap- en verkoopprijs anders dan die van de lead trader?

Wanneer je bij het gebruik van Smart Sync een order kopieert voor hetzelfde contract en dezelfde richting als een bestaande openstaande positie, wordt de order samengevoegd in die positie en wordt de instapprijs voor de hele positie dienovereenkomstig herberekend. Wanneer je een positie gedeeltelijk sluit, wordt de positie verkleind, maar blijft de instapprijs hetzelfde. Veelvoorkomende redenen voor prijsverschillen zijn de volgende:

• Als je bij het kopiëren van een lead trader de functie Lopende posities kopiëren gebruikt, dan kan je instapprijs voor deze posities anders zijn dan die van de lead trader.

• Bij het kopiëren van een lead trader kunnen sommige copy trade-orders mislukken, wat kan leiden tot verschillen in instapkoersen ten opzichte van de lead trader. Kom meer te weten over redenen voor mislukte futures copy trade-orders.

• Door prijsschommelingen of factoren zoals marktdiepte kunnen de instap- en verkoopprijs voor jouw posities enigszins verschillen van die van de lead trader.

Waarom is mijn marge hoog/laag?

Bij copy trading met Smart Sync is de assettoewijzing voor jouw posities evenredig aan die van de lead trader. Wanneer de lead trader een aanzienlijk bedrag aan assets op hun handelsaccount heeft, maar een order plaatst met een kleine marge, zullen de copy traders posities openen met een kleinere marge. Als je totale investering daarentegen laag is en het bedrag van je openstaande posities lager is dan het minimumbedrag voor openstaande posities op ons platform, kan je marge worden verhoogd om aan de minimumvereisten te voldoen, waardoor je marge hoger zal zijn.

Waarom zijn mijn Smart Sync-assets gemarkeerd als in gebruik? Hoe maak ik ze vrij?

Wanneer je je totale investering voor een copy trade instelt, worden je assets specifiek toegewezen aan de lead trader. Daarom worden deze assets gemarkeerd als in gebruik en kunnen ze niet op een andere manier worden gebruikt. Je kunt je investering verlagen om assets vrij te maken, of stoppen met het kopiëren van een lead trader en alle posities sluiten om assets vrij te maken.

Hoe komt het dat de positie van de lead trader gedeeltelijk is gesloten, maar de mijne niet?

Je sluit of verlaagt posities in verhouding tot de lead trader. Als lead traders een deel van hun positie sluiten die ze openden voordat je hen begon te kopiëren, wordt jouw positie niet gedeeltelijk gesloten.

Waarom zijn mijn hefboom en marge anders dan die van de lead trader?

Als je Smart Sync gebruikt, past ons systeem automatisch je hefboom en marge aan wanneer de lead trader dat doet. Het is echter mogelijk dat ons systeem geen aanpassingen kan doen als je beschikbare saldo onvoldoende is. In dat geval brengen we je op de hoogte via e-mail en een in-app-melding. Je kunt naar je copy trade-instellingen gaan om je totale investering te verhogen, waarna ons systeem zal proberen om je marge en hefboomwerking opnieuw af te stemmen op de lead trader. Als je geïsoleerde positie een relatief laag risico vertoont (met een margeniveau hoger dan 1.000%), zal de marge van je positie niet worden verhoogd. Deze aanpak is ontworpen om je liquidatierisico te beheren en ervoor te zorgen dat je gewoon posities kunt blijven openen.