Hoe beveilig ik mijn MPC-wallet?

Gepubliceerd op 22 aug 2023Geüpdatet op 4 apr 20242 min. leestijd290

Wat is een Multi-Party Computation (MPC) wallet?

Een MPC-wallet is een type cryptowallet die gebruik maakt van drie geheime codes (zogenaamde private key shares) om je assets te beveiligen. Wanneer je een MPC-wallet aanmaakt, worden er drie private key shares gegenereerd:

1. Share 1 : gegenereerd door je MPC-wallet
  2. Share 2 : gegenereerd en opgeslagen op je apparaat
  3. Share 3 : gegenereerd door je apparaat, versleuteld en opgeslagen als back-up in de cloud van je apparaat

Wanneer je je transactie afrondt, moet je zowel Share 1 als Share 2 hebben om een volledige private key te genereren en Share 3 als je back-up private key share.
MPC WalletDrie private key shares worden apart gegenereerd en opgeslagen

Hoe maak ik een back-up van mijn wallet?

Het is ten zeerste aan te raden om een back-up van je Share 3 te maken in de cloud van je apparaat (iCloud, Google Drive of Huawei Cloud) om verlies van je assets te voorkomen. Om een back-up te maken van je Share 3-gegevens, ga je naar de cloudservice van je apparaat en stel je je wachtwoord in voor versleuteling. De Share 3-gegevens worden geüpload naar de cloud van je apparaat en worden van je apparaat verwijderd om je private key shares te beveiligen.

Als je geen back-up hebt gemaakt van je Share 3-gegevens naar de cloud van je apparaat en je verliest je apparaat, heb je permanent geen toegang meer tot je assets omdat je alleen Share 1 overhoudt op de server van je wallet.

Hoe herstel ik mijn wallet?

Je kunt je wallet herstellen via een cloudback-up met behulp van Share 1- en Share 3-gegevens, zelfs als je je apparaat kwijt bent. Alle drie de geheime codes worden gereset om je assets te beveiligen en te voorkomen dat Share 2-gegevens uitlekken. Dit heeft verder geen invloed op je walletadres of je assets.