Hoe beheer ik mijn wallet? (website)

Gepubliceerd op 22 aug 2023Geüpdatet op 11 apr 20247 min. leestijd212

OKX Wallet is een non-custodial en gedecentraliseerde multi-chain wallet die one-stop vermogensbeheer, veilige opslag, overdracht en andere functies biedt voor wereldwijde gebruikers. Door gebruik te maken van een seed phrase om een on-chain identiteit te creëren, kunnen gebruikers hun bezittingen veilig en gemakkelijk beheren op verschillende netwerken, zoals Bitcoin en Ethereum etc., op meerdere platforms (iOS, Android en webextensie) en het ondersteunt ook het importeren van meerdere seed phrases en het afleiden van adressen.

Momenteel ondersteunt OKX Web3 Wallet 80+ netwerken, waaronder Bitcoin, Ethereum, OKC, Solana, BSC, Polygon, Avalanche, Tron, Arbitrum etc. Het kan het netwerk automatisch herkennen zonder het handmatig om te schakelen bij het verbinden. Met OKX heb je eenvoudig toegang tot meer dan 1.000 DApp-protocollen en functies zoals multi-chain en cross-chain DEX, Yield farming, NFT marketplace en DApp discovery. Een wallet is alles wat je nodig hebt voor je Web3-ervaring.

Aan de slag

Je kunt de extensie downloaden in de Google Chrome Webstore. Selecteer Wallet verbinden om te beginnen.

CT-web-web3-open Connect wallet page

De pagina Wallet verbinden openen

Selecteer Wallet maken

1. Selecteer Maak wallet als je geen wallet hebt en selecteer seed phrase of hardware wallet om er een aan te maken
    Opmerking: Zorg ervoor dat je je hardware wallet hebt aangesloten voordat je je wallet aanmaakt

CT-web-wallet extension-create wallet

Selecteer Maak wallet als je nog geen wallet hebt

2. Stel een wachtwoord in om je privacy te beschermen en selecteer Bevestig om het maken van een wallet te voltooien

3. Selecteer Nu back-uppen om je seed phrase te bekijken en veilig te bewaren zonder deze met iemand te delen

CT-web-wallet extension-backup wallet

Selecteer Back-up maken om je wallet veilig te stellen

4. Noteer de seed phrase en selecteer Ik heb het genoteerd om verder te gaan met het verifiëren van je seed phrase.

CT-web-wallet extension-note down seed phrase

Schrijf seed phrases op om het maken van een wallet te voltooien

5. Verifieer je seed phrase om het aanmaken van je wallet te voltooien

CT-web-wallet extension-verify seed phrase

Controleer de seed phrase om het aanmaken van je account te voltooien

Selecteer Wallet importeren

1. Selecteer wallet importeren als je een wallet hebt en selecteer keyless wallet, seed phrase, of hardware wallet om je bestaande wallet te importeren

CT-web-wallet extension-Import wallet

Importeer je wallet met behulp van een keyless wallet, seed phrase of hardware wallet

2. Vul je Seed phrase/Private key in of sluit je hardware wallet en aan Bevestig

3. Stel een wachtwoord in om je privacy te beschermen en selecteer Bevestig om het importeren te voltooien

Opmerking: Zorg ervoor dat je je seed phrase, private key en wachtwoord veilig bewaart en nooit deelt met anderen om verlies te voorkomen.

Hoe kan ik een seed phrase of private key bekijken of er een back-up van maken?

OKX Web3 wallet ondersteunt het back-uppen van je Seed phrase of Private key. De seed phrase wordt herkend als de unieke identificatie voor de wallet (ook voor de afgeleide wallets die uit die wallets worden gegenereerd), wat betekent dat je er crypto assets op 80+ netwerken mee kunt beheren. De private key van je wallet verschilt echter per netwerk. Ga naar Instellingen, selecteer Back-up wallet, en de wallet waarvan je een back-up wilt maken, gevolgd door het invoeren van je wachtwoord en je zult je seed phrase of private key te zien krijgen.

CT-web-wallet extension-Settings

Pagina Instellingen openen

CT-web-wallet extension-back up wallet setting

Selecteer Back-up van wallet maken om de seed phrase of private key te bekijken

Hoe maak ik een nieuw account aan?

Je kunt je walletnaam selecteren en daarna > Account toevoegen om een nieuw account aan te maken. De accounts (bekend als afgeleide wallet) die geassocieerd zijn met wallet A, delen dezelfde seed phrase. Je kunt ook de naam van de wallet en accounts wijzigen door Bewerk wallette selecteren.

CT-web-wallet extension-create new account

Selecteer Account toevoegen om een nieuw account aan te maken

Opmerking: Als je een bestaand account wilt verwijderen, moet je de hele wallet van het apparaat verwijderen. Je kunt het dan opnieuw importeren met de seed phrase, terwijl de wallet die geïmporteerd is met een private key geen accounts kan toevoegen.

Hoe gebruik ik een wallet op een manier waarmee ik alleen kan meekijken en niet transacties uitvoeren?

De watch-only wallet is een type wallet dat kan worden bekeken met je walletadres of domeinnaam om je tegoeden, valuta, NFT, DeFi, autorisatierecords, transactiegegevens, etc. te controleren. Het kan ook worden gebruikt als een blockchainbrowser voor een specifiek adres. Selecteer Wallet verbinden op de OKX Wallet-website > Watch-only wallet

CT-web-wallet extension-Opening watch-only wallet page

Pagina watch-only wallet openen

Vergeleken met de blockchainbrowser is het voordeel van watch-only wallets:

• Meerdere watch-only wallets kunnen tegelijkertijd worden toegevoegd voor eenvoudig volgen

• Meerdere netwerken worden samengevoegd in dezelfde wallet zonder browsers van verschillende netwerken over te schakelen. De watch-only wallet kan niet alleen de activa weergeven op 80 + netwerken die OKX ondersteund, maar ook de asset allocatie op verschillende netwerken.

Opmerking: De watch-only wallet kan geen on-chain operaties uitvoeren met alleen het portemonnee-adres of domeinnaam, zoals overdrachten. Je moet de seed phrase/private key importeren in de wallet of met cold wallet autorisatie om dergelijke acties te voltooien.

Hoe ontdek ik gedecentraliseerde applicaties (DApps)?

De Ontdekpagina op de OKX Web3 wallet is een DApp-hub, waar gebruikers inzicht kunnen krijgen in een reeks indicatoren van DApps, zoals het aantal actieve gebruikers, populariteit en handelsvolume, etc. Ga naar Ontdek, en selecteer Verken DApps. Je kunt zoeken naar de DApps die je wilt door te zoeken op de naam van de Dapps. Meer details staan hier.

CT-web-web3 Discover-Explore DApps page

OKX Discover DApps-pagina openen