Wat kan ik doen als mijn apparaat in een onveilige omgeving werkt?

Gepubliceerd op 19 jan 2023Geüpdatet op 4 apr 20242 min. leestijd205

Tijdens het gebruik van de app van OKX kun je een waarschuwing tegenkomen waarin staat dat je apparaat in een onveilige omgeving lijkt te werken, wat tot veiligheidsrisico's kan leiden.

Deze waarschuwing is een beveiligingswaarschuwing van het OKX-systeem, die aangeeft dat er een afwijking is gedetecteerd in de gebruiksomgeving van je apparaat.

Dit betekent dat de manier waarop je OKX op dit moment gebruikt, kan leiden tot informatielekken, die mogelijk resulteren in diefstal of het overboeken van je OKX-assets door Trojaanse virussen of hackers.

Wat is een afwijking in de besturingsomgeving van je apparaat?

Het OKX-systeem stuurt beveiligingsprompts wanneer je je apparaat in onder andere de volgende situaties gebruikt: root, emulator, debug, hook en virtuele omgevingen.

Het is belangrijk om te weten dat een geroot apparaat je vatbaarder kan maken voor virussen, instabiliteit van het systeem en privacylekken.

Als de app van OKX detecteert dat je apparaat geroot is, krijgt je daarom een beveiligingsmelding om te voorkomen dat je assets kwijtraakt.

Wat moet je doen?

Als je een beveiligingsmelding krijgt op de app van OKX, kun je het beste je huidige activiteiten in de app onmiddellijk stopzetten en de gebruiksomgeving van je apparaat controleren om veiligheidsrisico's te voorkomen.

Afhankelijk van het scenario kun je het volgende proberen:

• Als je telefoon geroot is, kun je:
    • de telefoon herstellen naar een niet-geroote staat, of
    • de app van OKX downloaden en inloggen op een apparaat dat niet is geroot
  • Als je openbare wifi met beveiligingsrisico's gebruikt, schakel dan over naar een veilig privénetwerk.
  • Als er verdachte applicaties op je apparaat actief zijn, is het aan te raden om malware te scannen en te verwijderen. Het is waarschijnlijk dat trojan horse-virussen aanwezig zijn in browsers en applicaties voor invoermethoden.