Hoe maak ik passkeys? (app)

Gepubliceerd op 16 aug 2023Geüpdatet op 17 mei 20245 min. leestijd1.825

Wat zijn passkeys?

OKX ondersteunt nu FIDO-passkeys (Fast Identity Online) als methode voor tweefactorauthenticatie. Met passkeys kun je inloggen zonder wachtwoord en heb je geen verificatiecode nodig. Toch is dit de veiligste optie om je account te beschermen.

Meer informatie over FIDO vind je op: https://fidoalliance.org/fido2/

Een passkey aanmaken

Houd er rekening mee dat de verificatiemethoden voor passkeys kunnen verschillen afhankelijk van het platform of de service die je gebruikt. De passkey kan worden toegevoegd via biometrische gegevens op je telefoon, zoals Fingerprint Unlock of Face ID, een USB-veiligheidssleutel, of via een ander apparaat (bijvoorbeeld een andere telefoon). Volg de instructies tijdens het proces.

1. Als je een passkey wilt aanmaken, heb je het volgende nodig:

• mobiel apparaat met iOS 16.0.0+ of Android 7.0+, of

• USB-veiligheidssleutel die het FIDO2-protocol ondersteunt

2. Open de OKX-app, ga naar het menu en selecteer Profiel en instellingen

CT-app-homepage-user center

Selecteer linksboven het menu

3. Zoek naar Beveiliging in het Gebruikerscentrum en selecteer Beveiligingscentrum

CT-app-user center-security

Selecteer Beveiliging in het Gebruikerscentrum

4. Selecteer Passkeys

CT-app-security center-passkey

Selecteer Passkeys om door te gaan

5. Selecteer Inschakelen en voltooi de beveiligingsverificatie

App passkey 2FA

Selecteer een optie om de beveiligingsverificatie te voltooien

6. Als je een passkey wilt aanmaken met je huidige apparaat, selecteer dan Doorgaan en vul de biometrische verificatie/pincode op je apparaat in

App passkey current device

Selecteer Doorgaan om een passkey aan te maken met je huidige apparaat

7. Als je een passkey op een ander apparaat wilt aanmaken, selecteer je Overige opties

• Selecteer iPhone, iPad of Android-apparaat

App passkey other device

Selecteer 'iPhone, iPad of Android-apparaat' om een passkey aan te maken met een ander mobiel apparaan

• Gebruik het andere apparaat om de QR-code te scannen en de verificatie te voltooien

• Selecteer Beveiligingssleutel (alleen beschikbaar op iOS-apparaten)

App passkey security key

Selecteer Beveiligingssleutel om een passkey aan te maken met een externe beveiligingssleutel

• Voer je beveiligingssleutel in en volg de instructies om een passkey aan te maken

Verifiëren met passkey

Passkey-verificatie wordt momenteel uitgevoerd tijdens zowel het inlog- als het P2P-proces. Als je de passkey-functie hebt ingeschakeld, kun je deze tijdens het inlogproces op de volgende manier verifiëren:

Verifiëren met je huidige apparaat

1. Log in op je account

2. Je wordt gevraagd om een passkey te gebruiken om in te loggen

CT-app-passkey-signin

Als je het gebruik van passkeys inschakelt, zul je worden gevraagd om met een passkey in te loggen

3. Of je kunt het venster sluiten en Inloggen met wachtwoord selecteren om in te loggen

CT-app-passkey-login with password

Selecteer Inloggen met wachtwoord om in te loggen

Verifiëren met een ander apparaat

1. Log in op je account

2. Je wordt gevraagd om een passkey te gebruiken om in te loggen. Selecteer Andere inlogopties

CT-app-passkey-other sign in options

Selecteer Andere inlogopties om een ander apparaat te gebruiken om je passkey te verifiëren

3. Selecteer iPhone, iPad of Android-toestel en selecteer Doorgaan om een QR-code te krijgen

4. Gebruik je andere apparaat om de QR-code te scannen om in te loggen bij OKX

Passkey hernoemen

Om je passkeys gemakkelijk te kunnen identificeren, kun je deze een andere naam geven via Menu > Profiel en instellingen > Beveiliging > Beveiligingscentrum > Passkeys

CT-app-passkey-rename

Selecteer het bewerken-pictogram om je passkey een andere naam te geven

Passkey verwijderen

Als je de limiet van 10 passkeys voor je account overschrijdt, kun je ongebruikte passkeys verwijderen.

Let op: Het verwijderen van je passkeys kan het beveiligingsniveau van je account of apparaat mogelijk verlagen. Het wordt sterk aanbevolen om de bijbehorende risico's te overwegen voordat je verdergaat.

CT-app-passkey-delete

Selecteer het verwijderen-pictogram om je passkey te verwijderen