Hoe beheer ik mijn wallet? (app)

Gepubliceerd op 22 aug 2023Geüpdatet op 12 apr 20248 min. leestijd561

OKX Wallet is een non-custodial en gedecentraliseerde multi-chain wallet die one-stop vermogensbeheer, veilige opslag, overschrijvingen en andere functies biedt voor wereldwijde gebruikers. Door gebruik te maken van een seed phrase om een on-chain identiteit te creëren, kunnen gebruikers hun bezittingen veilig en gemakkelijk beheren op verschillende netwerken (zoals Bitcoin, Ethereum, etc.) en op meerdere platforms (iOS, Android en webextensies). Bovendien worden het importeren van meerdere seed phrases en het afleiden van adressen ondersteund.

Momenteel ondersteunt OKX Web3 Wallet meer dan 80 netwerken, waaronder Bitcoin, Ethereum, Solana, BSC, Polygon, Avalanche, Tron, Arbitrum, etc. Het herkent het netwerk automatisch zonder dat het handmatig moet worden omgeschakeld bij het verbinden. Met OKX heb je eenvoudige toegang tot meer dan 1.000 DApp-protocollen en functies, zoals multi-chain en cross-chain DEX, rendement-farming, NFT Marktplaats en DApp-ontdekking. Voor een Web3-ervaring heb je alleen een wallet nodig.

Aan de slag

Open de officiële OKX-website, selecteer App downloaden en scan de QR-code om de OKX-app te downloaden. Je kunt ook zoeken naar de OKX-app in de App Store of op Google Play.

CT-web-download page

Scan de QR-code om de OKX-app te downloaden

Zodra je de OKX-app hebt gedownload, kun je naar Wallet gaan en Wallet maken selecteren om een nieuwe wallet aan te maken of Ik heb er al één selecteren om je bestaande wallet te importeren

CT-app-web3 homepage

Selecteer ‘Wallet maken’ of ‘Ik heb er al één' om een wallet te maken of importeren

Selecteer Wallet maken

1. Selecteer eerst Wallet maken en vervolgens Seed phrase-wallet, hardware-wallet of Wallet maken via je account op de beurs om een nieuwe wallet te maken

CT-app-web3-select wallet type

Selecteer het type wallet dat je wilt aanmaken

2. Je kunt besluiten om Face ID in te schakelen om toegang te krijgen tot je wallet. Selecteer Nu inschakelen of Misschien later

3. Stel een wachtwoord in voor de wallet om je privacy te beschermen en selecteer Bevestigen om je wallet aan te maken

4. Je kunt kiezen uit Back-up met iCloud om een back-up te maken van je wallet naar iCloud of Handmatige back-up om handmatig een back-up te maken van je wallet

CT-app-web3-backup wallet

Selecteer Back-up met iCloud of Handmatige back-up om je wallet te beveiligen

5. Noteer de seed phrase en selecteer Klaar, volgende stap om verder te gaan met het verifiëren van je seed phrase.

CT-app-web3-note down seed phrase

Schrijf seed phrases op om het aanmaken van je wallet te voltooien

6. Verifieer je seed phrase om het aanmaken van je wallet te voltooien

CT-app-web3-verify seed phrase

Controleer de seed phrase om het aanmaken van je account te voltooien

Selecteer Ik heb er al één

1. Selecteer Ik heb al een wallet en Keyless wallet herstellen, Seed phrase of private key importeren, Back-up met iCloud,of Hardware-wallet om je bestaande wallet te importeren

CT-app-web3-Import existing wallet

Je wallet importeren

2. Vul je seed phrase/private key in of verbind je keyless wallet of hardware-wallet via Bluetooth/iCloud en selecteer Bevestigen

3. Je kunt besluiten om Face ID in te schakelen om toegang te krijgen tot je wallet. Selecteer Nu inschakelen of Misschien later

4. Stel het wachtwoord voor de wallet in om je privacy te beschermen en selecteer Bevestigen om het importeren te voltooien

Opmerking: Zorg ervoor dat je je seed phrase en wachtwoord veilig bewaart en nooit deelt met anderen om verlies te voorkomen.

Hoe kan ik een seed phrase of private key bekijken of er een back-up van maken?

Met OKX Web3 Wallet kun je een back-up van je seed phrase of private key maken. De seed phrase wordt herkend als de unieke identificatie voor de wallet (ook voor de afgeleide wallets die via die wallet worden gegenereerd), wat betekent dat je er cryptovaluta op meer dan 80 netwerken mee kunt beheren. De private key van je wallet verschilt echter per netwerk. Je kunt je walletnaam selecteren op de Startpagina en Wallet beheren selecteren. Vervolgens kun je de wallet selecteren die je wilt en Back-up met iCloud selecteren om een back-up te maken van je wallet of seed phrase om de seed phrase of private key te bekijken.

CT-app-web3-Opening wallet details

Pagina met walletgegevens openen

Hoe maak ik een nieuw account aan en verander ik de naam?

Je kunt de naam van je wallet selecteren onder Totale bezittingen en vervolgens Account toevoegen selecteren om een nieuw account aan te maken. De accounts (ook bekend als afgeleide wallets) die geassocieerd zijn met Wallet A, delen dezelfde seed phrase.

CT-app-web3-add new account

Selecteer Account toevoegen om een nieuw account aan te maken

Je kunt de wallets en accounts ook hernoemen door eerst Wallet beheren te selecteren en vervolgens de wallet die je een andere naam wilt geven. Geef je wallet een andere naam en selecteer Bevestigen om de bewerkingen te voltooien.

CT-app-web3-rename wallet

De naam van een wallet wijzigen

Opmerking: als je een bestaand account wilt verwijderen, met je de hele wallet van het apparaat verwijderen. Je kunt de wallet dan opnieuw importeren met de seed phrase, terwijl de wallet die geïmporteerd is met een private key geen accounts kan toevoegen.

Hoe gebruik ik een alleen-bekijken-wallet?

De alleen-bekijken-wallet is een type wallet dat kan worden bekeken met je wallet-adres of domeinnaam om je saldo, valuta, NFT’s, DeFi, autorisatierecords en transactiegegevens te bekijken. Het kan ook worden gebruikt als een blockchainbrowser voor een specifiek adres. Je kunt je alleen-bekijken-wallet toevoegen door naar de OKX-app te gaan en Wallet, Wallet toevoegen en Alleen-bekijken-wallet te selecteren. Je kunt je wallet-adres/ENS-domeinnaam invoeren om je alleen-bekijken-wallet toe te voegen aan je OKX-wallet.

CT-app-web3-select wallet from homepage

Wallet selecteren om een alleen-bekijken-wallet toe te voegen

Vergeleken met de blockchainbrowser zijn de voordelen van alleen-bekijken-wallets de volgende:

• Meerdere alleen-bekijken-wallets kunnen tegelijkertijd worden toegevoegd voor eenvoudige opvolging

• Meerdere netwerken kunnen worden samengevoegd in dezelfde wallet zonder te hoeven schakelen tussen browsers van verschillende netwerken. De alleen-bekijken-wallet geeft niet alleen de bezittingen weer op de meer dan 80 netwerken die OKX ondersteunt, maar ook de allocatie van de bezittingen op verschillende netwerken.

Opmerking: De alleen-bekijken-wallet kan met alleen het wallet-adres of de domeinnaam geen on-chain operaties, zoals overschrijvingen, uitvoeren. Je moet de seed phrase of private key importeren in de wallet of een cold wallet-autorisatie doen om dergelijke acties uit te voeren.

Hoe ontdek ik gedecentraliseerde applicaties (DApps)?

De Ontdekken-pagina op OKX Web3 Wallet is een DApp-hub, waar gebruikers inzichten kunnen krijgen dankzij verschillende indicatoren van DApps, zoals het aantal actieve gebruikers, populariteit, handelsvolume, enz. Ga gewoon naar Ontdekken en zoek naar de naam van de DApp. Selecteer de DApp die je wilt openen en selecteer Ga naar {DApps name} die je naar de startpagina van de DApp leidt.

CT-app-web3-Opening DApps page

Selecteer de DApps die je wilt en word naar de startpagina van de DApp geleid